NM-80 ТОУРМАНИУМСКИ ТОПЛИНСКИ ДУШЕК

NM-80 е тоурманиумски топлински душек со долги инфрацрвени зраци наменет за целото семејство.

Направен од тоурманиумска нано керамика која емитува долги инфрацрвени зраци и негативни јони кои длабински продираат во нашето и делуваат на благо проширување на крвните садови со што се подобрува циркулацијата на крвта и работата на нашите органи.

МАЛ, НО ЕФЕКТИВЕН.

NM80 е ист како и другите тоурманиумски душеци, но со помали димензии, наменет за сите оние коишто имаат проблеми со намалена циркулција на крвта, болки и студенило во телото, астма и алергии, намален имунитет и многу повеќе.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА NM-80 тоурманиумскиот топлински душек :

Термостат

Термостат со кој се обезбедува едноставна употреба на душекот и се регулира неговата температура која се движи во опсег од 40 до 70Ц.

ЕФЕКТИ ОД ТРЕТМАНОТ

ДОЛГИ ИНФРАЦРВЕНИ ЗРАЦИ

Долгите инфрацрвени зраци неможеме да ги видиме, но ги чувствуваме како топлина.Исто како што на пример ја чувствуваме топлината од сонцето или од загреана керамида.Кога нашето тело е изложено на ДИЗ доаѓа до забрзување на циркулацијата на крвта во нашето тело и поголема оксигенација во секоја наша клетка.

ТРЕТИРАЊЕ СО ТОПЛИНА

Загреаната тоурманиумска керамика врши најдобра топлинска терапија со која се подобрува циркулацијата на крвта. Топлината ја стимулира и детоксикацијата на организмот што е многу важен услов за здрав организам .

АКУПРЕСУРА

Дава ефект преку терапија на меридијаните во грбот со кој врши баланс на енергијата во телото.

НЕГАТИВНИ ЈОНИ

Нашата тоурманиумска керамика емитува негативни јони коишто се природни антидепресиви. Во природата ги има во изобилство покрај морињата и океаните, во шумите и во повисоките планински места. Значително ја подобруваат оксигенацијата на крвта и намалувањето на на анксиозните состојби во организмот. Негативната јонска терапија е позната дека го подобрува имунолошки систем на човекот.

мултифункционалноста на NM-80:

Може да се употребува во кревет, на под, додека се релаксирате на вашиот кауч или фотеља, додека седите и работите. Наменет е за сите возрасти и е одличен производ за превенција од болести. Редовната и континуирана употреба на тоурманиумскиот душек овозможува добра циркулација на крвта, добар сон во текот на ноќта, добар метаболизам и добар имунитет.

Технички спецификации

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ ДЕНЕС

ПОВРЗЕТЕ СЕ СО НАС И ИНФОРМИРАЈТЕ СЕ ДЕТАЛНО ЗА НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ