ПРИНЦИПИ

Tерапија против деформитети во рбетниот столб, астма и алергија, намален имунитет, депресија, несоница и многу повеќе.

Креветот за топлинска масажа N5 НУГА БЕСТ се покажа како многу ефикасна терапија против ревматизам, артритис, болки во вратот и рбетот и многу повеќе. Редовната употреба на Нуга Бест алтернативните методи му помагаат на вашето тело да се обнови имунолошкиот систем со обезбедување на потребните услови. На пример, за нервната болка ишијас, обично болката исчезнува по само неколку третмани!

од што се изградени нашиот `рбет и нервен систем:

нашиот `рбет и нервен систем

Нашите тела се со поединечни органи и клетки кои пренесуваат и примаат пораки до и од мозокот, навистина мозокот работи како чувар на централните комуникации, обработувајќи милиони пораки секоја секунда. Овие пораки се пренесуваат како електрични импулси кои се испраќаат преку нервите како телефонски повик кој патува преку телефонските жици.
Дебела плетенка формирана од милијарди вакви нерви е поврзана со мозокот и се протега надолу од основата на черепот. Ова е ‘рбетниот мозок. Помали плетенки излегуваат од главната плетенка. Овие плетенки понатаму повторно се поделени во мали нервни влакна кои допираат низ телото до секоја клетка, орган и ткиво. Сите пораки се испраќаат како нервни импулси и се испраќаат и примаат преку ‘рбетниот мозок.

Ова е причината зошто ние често имаме здравствени проблеми кога нашиот ‘рбет не е во правилна форма и флексибилен, зависно возраста и нервите ќе бидат заробени и ќе ги блокираат виталните сигнали.

Симптоми и ефекти од третманот:

1

1 C / 2 C / 3 C / 4 C

Несоница. Хипертензија.
Амнезија.
Вртоглавица, центар за рамнотежа, коски на лице, чело, кожа на глава, нервна растроеност, хроничен замор.
Мигрена, главоболка.
Страбизам, болка во увото, глувост. Oзена, невралгија, мозок, очи, уши, јазик, вилица.
Невритис. Мозолка, чешање на кожата. Плункови жлезди, заби, гласни жици, усна шуплина, паратоидна жлезда.
Настинка, бронхии, крајници.

2

5 C / 6 C / 7 C

Ларингитис, засипнатост, вкочанет врат. Плункови жлезди, грло, крајници, гласни жици.
Болки во горниот дел на рацете.
Ангина.
Дишник, тешкотии во дишењето, хронична кашлица, настинка. Тироидна жлезда.

3

1 T / 2 T / 3 T

Астма, кашлица, отежнато дишење.
Бесчувствителни дланки, болки во долниот дел на дланките и рацете.
Срцева болест, залистоци и тахикардија. 
Дишник, бели дробови, кашлица, бронхитис, пневмонија.
Хипермија.

4

4 T / 5 T / 6 T / 7 T

Жолтица, херпес зостер, треска, проблеми со крвниот притисок.
Слаба циркулација на крвта и вени на нозете.
Артритис.
Нарушувања на стомакот, киселина во стомакот, проблеми со варење.
Дијабетес. Црн дроб, жолчка, желудник, панкреас.

5

8 T / 9 T / 10 T

Слаб имунитет (лице кое често настинува).
Нарушувања на бубрезите, пиелит, нефритис. Надбубрежна жлезда.
Артериосклероза.
Хроничен замор.

6

11 T / 12 T / 1 L

Мозолка, влажен лишај, оток.
Ревматски болки.
Болка поради гасови, тенко и дебело црево.
Стерилитет. Мочен канал.
Запек, колитис, дизентерија, дијареа.
Прекин на дебелото црево или хернија.

7

2 L / 3 L

Грч, симптоми на тешко дишење, болести на мочниот меур, периодични болки, менструални неправилности, превртена матка. Ладна пот при спиење, летаргија, абортус, болки во коленото. Бутини, колкови, грч во нозете, гениталии, слепо црево.

8

4 L / 5 L

Болка како ишијас,ишијас, лимбаго, мокрење, болки во грбот итн…

Слаба циркулација на крвта во ногата, студени нозе, отечен глужд, стопало, грч на ногата, простата, намалена сексуална функција.

9

Сакрален пршлен

Подесување на карлицата.
Подесување на ‘рбетот.
Подобрена сексуална функција. Генитални органи, ректум, право црево кое е дел од дебелото црево.

10

Coccyx-Коска во долниот дел на `рбетниот столб (опашката)

Хемороиди.
Чешање.
Болка во coccyx (опашката).

11

Внатрешноста на бутот

Лекување на вкочанета половина и болка и сексуална дисфункција.

Ефикасност :

Ефект од масажата

Нуга Бест N5 терапевтскиот и топлински кревет за масажа може да биде вашиот клуч за поздрав живот.

Нуга Бест ви дава алтернативна природна терапија за вашите потенцијални болести и недостатоци.
Но можете и да уживате во длабока, смирувачка, масажа за подмладување на организмот во секое време онолку долго колку што сакате. Со редовна и континуирана терапија целото ваше тело и функцијата на сите органи ќе бидат во одличен баланс.

Па затоа само опуштете се и уживајте!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ ДЕНЕС

ПОВРЗЕТЕ СЕ СО НАС И ИНФОРМИРАЈТЕ СЕ ДЕТАЛНО ЗА НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ