NDT ТОУРМАНИУМСКА лента за очи

HC-1

(NDT Tourmanium лента за очи)

 • Терапија со долги-инфрацрвени зраци
 • Терапија со негативни јони и минерали

ЗА ШТО СЕ УПОТРЕБУВА NDT Tourmanium лентата за очи:

АЛЕРГИИ

ГРАВЕСОВА БОЛЕСТ

 • Инфекции
 • Катаракта
 • Глауком
 • Коњуктивитис
 • Нокно слепило
 • Астигматизам – некои предмети се гледаат јасно некои заматено
 • Очен притисок
 • Израстоци
 • Испукани капилари
 • Црвенило
 • Печење
 • Чешање

Xerophthalmia?

Xerophthalmia?

 • Недостаток на солзи
 • Суви очи
 • Баланс на влажност на очите
 • Проблеми со вид
 • Губење на вид

Главната причина за ксерофталмијата е бактеријата Acarus Folliculorum

Број на степен на проблеми со Ксерофталмиа

 • 2 пати зголемување кај младите жени поради употреба на дигитални уреди или мобилен телефон
 • Meнопауза, Хормонски промени
 • Настанува промена во секреција на солзи

Спецификации

ТОУРМАНИУМСКА ЛЕНТА
 • Може да ја употребува секој на било која возраст
 • Специјална Велкро ткаенина која дава еластичност за подобро прилагодување
 • Tourmanium и NDT Tourmanium емитуваат ДИЦЗ, кои делуваат директно на очите и помагаат во подобрување на циркулацијата и заморот на очите.
 • Содржи сребрени нишки кои делуваат антибактериски

Дизајниран со кривина за максимални ефекти на очите

Со NDT Ceramicа Подобра стимулација

ефекти од производот

КОИ СЕ ЕФЕКТИТЕ ОД ТРЕТМАНОТ СО NDT TOURMANIUM ЛЕНТАТА ЗА ОЧИ:

 • Помага за подобра циркулација
 • Редуцира Xerophthalmia
 • Олеснува и намалува оток
 • Отстранува токсини и отпад околу очните крвни садови
 • Редуцира Xerophthalmia
 • Ослободува од главоболки

Топлинска терапија

- Редуцира замор на очите
- hordeolum, xerophthalmia
- длабок сон

Ладна терапија

- reduces eye tiredness
- relieves swelling

На топол душек

Чување во ладно и места со ниски температури