NM-2500 ТОУРМАНИУМСКИ ТОПЛИНСКИ ДУШЕК

NM-2500 е тоурманиумски топлински душек со долги инфрацрвени зраци наменет за целото семејство.

Чисто задоволство е да се почувствува инфрацрвената топлинска терапија и негативните јони од овој душек во нормална големина. Користете го во креветот или во дневната соба за подобро здравје и благосостојба. Исто така, може да ви помогне против астма, фибромијалгија, артритис, ревматоиден артритис, болки во зглобовите, мигрена, болки во грбот, остеоартритис, болка и проблеми со спиењето или да ја врати силата на имунолошкиот систем, за превенција на болести и велнес.

NM-2500 Душек од тоурманиумска нано керамика за фибромијалгија, артритис, реума, алергии,превенција на болести, намалување на болка и многу повеќе.

Душекот NM2500 е направен од Нуга Бест Тоурманиумската нано керамика и делува со принципи на долги инфрацрвени зраци, термотерапија, негативни јони и акупресура. Душекот може да го користат сите, и возрасни и деца и не бара посебна обука за употреба.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ДУШЕКОТ NM2500:

 • Изработен од тоурманиумска керамика која емитува дoлги инфрацрвени зраци и негативни јони.
 • Изработен од еколошки материјали и за луѓето и природата.
 • Тоурманиумската керамика е безбедна за употреба во текот на годината.
 • Стерилниот сребрен нано материјал обезбедува природна заштита од надворешни влијанија.
 • Користи бакар и алуминиумска фолија за заштита од магнетни зрачења и електромагнетни бранови
 • Одржува точна температура за да гарантира удобно спиење.
 • Керамиката содржи елван, кој стерилизира и дава пријатна миризба.

ЕФЕКТИ ОД ТРЕТМАНОТ

ДОЛГИ ИНФРАЦРВЕНИ ЗРАЦИ

Долгите инфрацрвени зраци неможеме да ги видиме, но ги чувствуваме како топлина.Исто како што на пример ја чувствуваме топлината од сонцето или од загреана керамида.Кога нашето тело е изложено на ДИЗ доаѓа до забрзување на циркулацијата на крвта во нашето тело и поголема оксигенација во секоја наша клетка.

ТРЕТИРАЊЕ СО ТОПЛИНА

Загреаната тоурманиумска керамика врши најдобра топлинска терапија со која се подобрува циркулацијата на крвта. Топлината ја стимулира и детоксикацијата на организмот што е многу важен услов за здрав организам .

АКУПРЕСУРА

Дава ефект преку терапија на меридијаните во грбот со кој врши баланс на енергијата во телото.

НЕГАТИВНИ ЈОНИ

Нашата тоурманиумска керамика емитува негативни јони коишто се природни антидепресиви. Во природата ги има во изобилство покрај морињата и океаните, во шумите и во повисоките планински места. Значително ја подобруваат оксигенацијата на крвта и намалувањето на на анксиозните состојби во организмот. Негативната јонска терапија е позната дека го подобрува имунолошки систем на човекот.

Придобивки од употребата на NM2500:

 • Топлината од тоурманиумот обезбедува висок терапевтски ефект.
 • Ја олеснува болката, смирува и ви помага да се релаксирате целосно.
 • Го стимулира растот на телото и работата на органите.
 • Придонесува кон одржување на рамнотежа во вашиот дигестивен систем.
 • Го регулира и стабилизира балансот на течности во телото.
 • Му помага на телото да се ослободи од отпадните материи.
 • Го стимулира метаболизмот.
Топлинскиот душек NM-2500 е голем термален душек, кој ви овозможува да се загреете преку долгите инфрацрвените зраци. И доколку го користите како на сликата во текот на спиењето тој ќе ја задржи топлината на вашето тело во рамнотежа и ќе му овозможи на вашето тело негативни јони, и сето тоа додека спиете

ТЕХНИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ:

 • Мерки: 190cm должина, 80cm ширина, 2,5cm дебелина
 • Опсег на температура: 40ºC до 70ºC
 • Тежина: 12kg
 • Електрична конекција: 220VAC / 60Hz
 • Потрошувачка на енергија: max. 220W

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ ДЕНЕС

ПОВРЗЕТЕ СЕ СО НАС И ИНФОРМИРАЈТЕ СЕ ДЕТАЛНО ЗА НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ