NM-200 ТОУРМАНИУМСКИ ПРОЕКТОР

NM-200 е рачен проектор за топлински третман со 2 големи тоурманиумски камења.

Користете го на пример по должината на ‘рбетот како акупресурна масажа со која ќе се намали напнатоста и болката во пределот на ‘рбетот.
Рачен проектор за индивидуални третмани кој делува со комбинација на западната и источната медицина, односно акупресурна масажа, долги инфрацрвени зраци, топлина и негативни јони.

Примери за лекување со NM-200 :

Болка во рамото

Болката во рамото е поврзана со возраста, болка во мускулите, атрофија. Постојат многу причини за напнатост и болка во пределот на рамото.
NM-200, со инфрацрвена топлина е добра алтернатива за да се ублажат овие видови на болка.

УРИНАРНА ИНКОНТИНЕНЦИЈА КАЈ ЖЕНИ

NM-200 може да се користи за лекување на уринарна инконтиненција (несвесно мокрење), непријатно и проблематично нарушување кај жените. Уринарната инконтиненција не е болест. Обично се случува при кашлање, смеење, кревање на тешки предмети или шими. На сликата е прикажана оштетена мускулна функција на мочниот меур, во споредба со нормална мускулна функција. Инфрацрвена топлина и негативни јони од NM-200 ја зголемуваат ефикасноста на терапијата за подобрување на мускулната функција. Времетраењето на третманот е приближно 30 минути секој пат.

ИНФЕКЦИЈА НА ПРОСТАТАТА (ПРОСТАТИТИС) КАЈ МАЖИТЕ

Простатата произведува биолошки активни супстанции и хормони, и врши улога на вентил под мочниот меур. Воспалението на простатата дава често, болно мокрење. Зголемување на простатата се гледа во 50% од мажите на возраст од 40 до 50 години.

се употребува на грлото за подобрување на функцијата на тироидната жлезда како и за проблЕми поврзани со грлото, воспаление, инфекции и друго.

Тироидната жлезда е една од најголемите жлезди во телото.Нејзината најважна улога е да го одржува метаболизмот. Се наоѓа во предниот дел од вратот.
Жените се повеќе подложни на проблеми со тироидната жлезда отколку мажите. Најчесто тоа е на возраст помеѓу 20 до 50 години.

СУВИ ОЧИ

Нашите очи се многу чувствителни и се постојано изложени на напад од разни микроорганизми. Затоа мора добро да ги заштитиме. Причината за суви очи може да биде различна
Таа може да предизвика:
1) Суви очи и црвенило во утринските часови;
2) Болка во очите во слабо проветрени простории;
3) Замор во очите;
4) Болка и намален вид;
5) Чувствителност на светлина;
6) Нелагодност при употреба на леќи.
Се намалува температурата на проекторот и се третираат очите затворени. Се држи проекторот кратко време на затворените очи.

Технички спецификации

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ ДЕНЕС

ПОВРЗЕТЕ СЕ СО НАС И ИНФОРМИРАЈТЕ СЕ ДЕТАЛНО ЗА НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ