ЗА НАС

Јужнокорејската компанија Nuga Medical, која произведува производи за превенција и подобрување на здравјето на луѓето е основана во 2002 година во Сеул.

Nuga Best е посветена да го практикува духот на здравјето, љубовта и разновидната услуга за да придонесе за здравјето на човекот преку своите најдобри куќи низ целиот свет со својот вредно застапен производ и услуга за задоволство на клиентите.
Во време кога во Јужна Кореја веќе има близу 85 други слични компании, Нуга Медикал брзо добива голема популарност кај клиентите.
Од своето основање во 2002 година, компанијата постигнува зачудувачка стапка на раст. Ја рангираат како број еден компанија која извезла најмногу медицински производи е за домашна употреба веќе 4 последователни години.
Во јуни 2008 година, компанијата заокружи 100 милиони долари од извоз. Неколку години, компанијата Нуга Медикал е избрана за најдобра компанија во Јужна Кореја за својата единствена технологија и стручност

Компанијата посебно била наградена со Корејската престижна награда “Jang Young shill” за најуспешна и најбрзо растечка компанија во Јужна Кореја. Во февруари 2009 година компанијата доби награда од корејската влада за производ број еден во 2008 година.
Nuga Best за само 16 години од своето основање има извонреден резултат во развојот на структурата на продажната мрежа со што во моментов брои во светот над 5.500 Нуга Бест куќи, почнувајќи од Кина и проширување на повеќе од 120 земји, вклучувајќи ги и големите земји како САД, Русија, Индија, Виетнам, Индонезија, Малезија, Филипини, Германија, Данска, Јужна Африка, Парагвај и други.

Корпоративна филозофија

Да се придонесе за човековото здравје преку обезбедување на најдобра услуга со најдобра технологија и со љубов. Корпоративна визија Нуга Медикал постигна извонреден раст и брзо стана глобална компанија. Компанијата има учествувано во неколку истражувачки и развојни проекти и спроведе темелен мониторинг и систем за управување за да обезбеди 100% задоволство на клиентите, што е највисок приоритет. Компанијата се обврза да продолжи да се развива и настојува да го подобри квалитетот на животот на човештвото. Денес компанијата е претставувана во повеќе земји во светот меѓу кои и Македонија. На 17 Септември 2014 година за првпат е отворен Нуга Бест Центарот во Скопје којшто секојдневно им дава можност на луѓето да ги пробуваат нашите производи и при тоа да си го подобруваат нивното здравје.

Основач

Претседателот Cho, Syung Hyun има обука како дизајнер на медицински помагала и е основач на развојот на Нуга Бест креветот за масажа. Тој и неговото семејство биле првите и најактивни корисници на опремата од Нуга Бест. Тој започна со производство на производите Нуга Бест во 2002 година.

Нуга (Лука) - Добриот Самарјанин

Во корејскиот јазик евангелистот Лука се нарекува Nuga. Лука (Нуга) првично и самиот
бил лекар и е исто така е познат по неговиот опис на Исусовата парабола “Добриот Самарјанин”, која веројатно многу од вас ја знаат од Библијата. Како добар Самарјанин,тоа е основата на креаторот на Нуга Бест, Cho, Syung Hyun, да помогне на својот ближен, па оттука и името Нуга Бест.

Производи

Нуга Бест производите се класифицирани како напредна медицинска опрема. Производите ја користат модерната наука и технологија, овозможувајќи им на сите да имаат корист и од киропрактиката и од методите стари илјада години, методи за подобро здравје и превенција на болести како што е случај во традиционалната ориентална медицина.

Лого

Кругот на логото на Нуга Бест ги симболизира сите луѓе на светот. Во кругот гледате 2 луѓе заедно кои си подаваат раце како симбол на здравје за сите, што е основна идеологија на компанијата Нуга Бест.

Нуга Бест производите се сертифицирани како медицински уреди

Традиционалната ориентална медицина се практикува во Азија повеќе од 5000 години и има големо искуство.
Како што светот станува помал, се повеќе луѓето од Западот почнуваат да ги разбираат овие ‘алтернативни‘ методи. Комбинацијата на ориенталната и западната медицина може да обезбедат подобро здравје. Традиционалната ориентална медицина работи на обновување на функцијата на органите во телото. Здравјето се одржува или обновува со тоа што телесните функции се доведуваат во рамнотежа и доаѓа до зголемување на природниот имунолошки систем на телото.

Нуга Бест производите се сертифицирани како медицински уреди, но тоа не е само опрема што помага да се спречи болеста и сочува здравјето, тоа е исто така начин на живот. Редовната употреба на Нуга Бест производите може да биде од голема помош за да се обноват заштитните механизми во телото. Многу места во Источна Европа го користат Нуга Бест денес официјално за рехабилитација во центрите за рехабилитација.

8 Години Нугабест Македонија

Отворање на Нуга Бест салони низ Македонија

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ ДЕНЕС

ПОВРЗЕТЕ СЕ СО НАС И ИНФОРМИРАЈТЕ СЕ ДЕТАЛНО ЗА НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ