N5 ТЕРАПЕВТСКИ КРЕВЕТ

N5 Е СОСЕМА НОВ ДИЗАЈН, ВРЗ ОСНОВА НА ИСКУСТВАТА НАПРАВЕНИ ОД ПРЕТХОДНИТЕ МОДЕЛИ.

N5 е мултифункционален термо масажер, специјално дизајниран за третман на ‘рбетот. По должината на ‘рбетот се неколку важни меридијани кои имаат акупресурни точки поврзани со сите органи во нашето тело. Овие акупресурни точки и придружните органи, ‘рбетот и сите нервни патишта во’ рбетот, ќе бидат стимулирани од креветот N5.

Третман за вас и вашиот грб со комбинација на најпознатите и најефективните принципи од топлинската терапија Мокса, акупресурата, масажата, киропрактиката, долгите инфрацрвени зраци и негативните јони во исто време.

ОПИС НА N5 ТЕРАПЕВСТКИОТ КРЕВЕТ

N5 ВРШИ ТЕРМАЛНА МАСАЖА

Благодарение на трите внатрешни проектори од тоурманиум коишто се движат по должината на рбетот и ја опуштаат мускулатурата и ја стимулираат нервната и крвната циркулација.

СПЕЦИЈАЛНО ДИЗАЈНИРАН ЦЕРВИКАЛЕН ВНАТРЕШЕН ПРОЕКТОР

којшто обезбедува акупресура и третман со топлина на вратниот дел од рбетот.

ЕКСКЛУЗИВЕН ТОРАКАЛЕН ВНАТРЕШЕН ПРОЕКТОР

Делува со акупресура и топлина и се движи нежно по природната физиолошка рбетна крива со што помага за олеснување на мускулната болка во градниот дел од рбетот.

ЕКСКЛУЗИВЕН ЛУМБАЛЕН ВНАТРЕШЕН ПРОЕКТОР

Специјално дизајниран и прилагодлив на грбот, помага во олеснување на мускулната болка во лумбалниот и сакралниот дел со ефектот на топлина и акупресура.

МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН КОНТРОЛОР

преку кој се вклучуваат сите програми и функции на N5.

МАЛ ТОУРМАНИУМСКИ ПРОЕКТОР

приклучен на самиот терапевтски кревет со којшто се третираме директно на местото каде имаме болка.

ЕФЕКТИ ОД ТРЕТМАНОТ

МАСАЖА

Длабинска масажа за релаксација на телото.

АКУПРЕСУРА

Дава ефект преку терапија на меридијаните во грбот со кој врши баланс на енергијата во телото. Оригиналната теорија зад акупресурата е дека со притискање на одредени точки, им помага на телесните енергии да течат послободно. Западната медицина го опишува успехот на акупресурата како стимулација на протокот на крвта, која ги загрева и ги релаксира мускулите и може да активира ендорфин кој ја уништува болката.

ТРЕТИРАЊЕ СО ТОПЛИНА

Загреаната тоурманиумска керамика од креветот N5 врши најдобра топлинска терапија со која се подобрува циркулацијата на крвта.Топлината ја стимулира и детоксикацијата на организмот што е многу важен услов за здрав организам .

КИРОПРАКТИКА

Метода со која се враќа рбетот во неговата првобитна состојба.Многу делотворно врши корекција на деформитетите на рбетниот столб благодарение на трите внатрешни специјално дизајнирани проектори од тоурманиум.

ДОЛГИ ИНФРАЦРВЕНИ ЗРАЦИ

Долгите инфрацрвени зраци неможеме да ги видиме, но ги чувствуваме како топлина.Исто како што на пример ја чувствуваме топлината од сонцето или од загреана керамида.Кога нашето тело е изложено на ДИЗ доаѓа до забрзување на циркулацијата на крвта во нашето тело и поголема оксигенација во секоја наша клетка.

НЕГАТИВНИ ЈОНИ

Нашата тоурманиумска керамика емитува негативни јони коишто се природни антидепресиви.Во природата ги има во изобилство покрај морињата и океаните, во шумите и во повисоките планински места.Значително ја подобруваат оксигенацијата на крвта и намалувањето на на анксиозните состојби во организмот. Негативната јонска терапија е позната дека го подобрува имунолошки систем на човекот.

ТРЕТИРАЊЕ СО НИСКА ФРЕКВЕНЦИЈА

Ниската фрекфенција врши стимулација на мускулатурата со што се намалува болката и се намалуваат масните наслаги.Помага за подобрување на функцијата на сите органи.Може да се нанесе на посакуваната регија при што претходно местото се влажни со вода за да се постигне вистинскиот ефект.

Удобност од глава до нозе

Нанодијамантен тоурманиум (НДТ)

За првпат во светот, опремата Н5 користи нанодијамантен тоурманиум. На површината за греење на тоурманиумската керамика, НДТ плочите (НДТ) се направени од синтеза на нанодијамант и тоурманиум наизменично. Нанодијамантен тоурманиум е иновативен заеднички проект кој е развиен од страна на НУга Медикал, Германскиот институт Fraunhofer, Гермнаскиот Институт за керамика Meissen и Институтот за физика Б.И Степанов од Белорусија.

Топлинска енергија од тоурманиевите зони

За време на масажата на Н5 креветот, рацете се поставуваат покрај телото на загреаните керамички килими. Керамичките плочки се направени во форма на шестоаголници – со исклучително удобен геометриски облик.

Поддршка за главата

Удобното перниче помага за правилно поставување на телото на внатрешните проектори и да се зголеми ефикасноста од масажата.

Подлога за нозете

Подлогата за нозете се смета за удобна перница за глуждот која помага да се отстрани заморот на нозете и да се спречи болката на стапалата.

Дизајн

Дистрибуција на енергијата на одделни делови

Со цел ефективно влијание на крстот и подобра циркулација на крвта во нозете, долниот дел од нозете се поставени на блага висина од 45мм над основната хоризонтална линија на ‘рбетот.

Вградени специјални тркалца

Со вградување на специјални тркалца креветот може лесно да се транспортира со што е олеснет процесот на пренос.

Функционална рачка

Функционалната рачка се наоѓа на врвот на уредот за да обезбеди лесен и удобен транспорт.

Иновативен дизајн

Како што сакаме да го нарекуваме, Чудото од масажер има многу предности, а еден од нив е иновативниот дизајн. Благодарение на удобната конструкција, производот може да се чува во преклопена состојба заземајќи минимален простор. Користејќи ги тркалата и рачката, преклопениот кревет N5 може многу лесно и едноставно да се премести. N5 може да се чува под реветот или да друго погодно место без да заземе голем простор за складирање.

ЛЕСЕН ЗА СКЛАДИРАЊЕ

N5 КРЕВЕТОТ НЕ ЗАФАЌА МНОГУ МЕСТО ВО ПРОСТОРОТ БИДЕЈЌИ ИМА СПЕЦИЈАЛЕН ФОЛДЕР ДИЗАЈН СО КОЈ ЛЕСНО СЕ СКЛАДИРА ВО ПРОСТОРОТ.

ВИДЕО од N5 терапевскиот кревет

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ ДЕНЕС

ПОВРЗЕТЕ СЕ СО НАС И ИНФОРМИРАЈТЕ СЕ ДЕТАЛНО ЗА НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ